Bizim ile çalışarak özel çocuklarımızı eğitmek ister misiniz?

Özel Yıldız Terapi Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi, Yıltep Özel Eğitim Kurumları tarafından Bilecik ili Merkez ilçesinde özel çocuklarımız ve ailelerinin ihtiyaçlarına karşılık vermek amacıyla 2020 yılında kurulmuştur.

    Başvuru Formu

    İş başvurunuz için CV'nizi herhangi bir dosya yükleme platformuna yükleyerek mesaj bölümüne linki ekleyiniz.

    Toplumda nadirde olsa görülen hastalık türlerinden olan ve öğrenme güçlüğü olarak bilinen hastalığa disleksi denmektedir. Ancak bu hastalık öğrenme güçlüğü değil öğrenme bozukluğudur. Zekâ geriliği ile ilgisi yoktur.

    1890’lı yıllarda ortaya çıkan bu hastalık ile hasta kişilerde tespit edilen konuşmada farklılıklar ve hafıza zayıflığı görülmüştür.

    Sağlıklı insanlarda konuşmanın yönetildiği merkez beynin sol ön lobudur fakat disleksi hastalarında bu kısımda zorluk çekildiği görülmektedir. Konuşma problemi çeken bu hastalarda konuşmada yavaşlık ya da aksine çok hızlı konuşma görülmektedir.

    Amerika’da yapılan araştırmalara göre disleksi hastalığının çokta düşük olmadığının ülkenin %15’nde bu hastalığın varlığı tespit edilmiştir.

    Yaygın Gelişimsel bozukluk kendisini sosyal ilişkilerde ve iletişim kurmada zayıflık olarak belli eden birtakım rahatsızlıktır. Bu rahatsızlığa sahip kişiler doğuma veya çocukluklarının erken safhalarından beri birtakım farklılıklar gösterebilir.

    Bu farklılıklar, kişilerle gözleriyle temas kuramama, isimleri ile çağrıldıklarında tepki vermeme, objeleri işaret edememe veya bir yer gösterildiğinde gösterilen yer yerine gösteren kişinin parmağına bakma, arkadaşlarla olan ilişkilerde iyi olamama şeklinde kendini gösterebilir.

    Yaygın gelişimsel bozukluk kişinin dil gelişimlerinde geri kalmasına veya bu gelişimi hiç gösterememelerine sebep olabilmektedir.

    Bu rahatsızlıklara sahip bireylerin IQ seviyeleri birbirinden farklıdır. Yaygın gelişimsel bozukluk sahibi bireylerin zekâ seviyeleri aşırı derecede alçak seviyelerden en üst seviyede zekâ ileriliğine kadar ulaşabilir. Bu yaygın gelişimsel bozukluklar 5 adettir. Bunlardan birincisi Otizmdir.

    İş ve uğraş terapisi olarak da bilinen ergoterapi, kişilerin yaşamlarındaki özgürlüklerini sağlamak amacıyla, günlük hayatta var olan işlerin, uğraşların, aktivitelerin, görevlerin, kişiler tarafından yapılması sağlanarak verilen bir terapi yöntemidir.

    Bu sayede kişiler günlük iş ve aktivitelerinin kendileri tarafından yapılabilmesini sağlamaktadır.Klinik alanda uzman kişiler, rahatsızlığı bulunan kişilerin yapabilecekleri yaşamsal faaliyetleri ve aktiviteleri yapabilmelerini mümkün kılmak amacıyla birtakım eğitimler vermektedir. Bu eğitimler sayesinde kişiler toplumsal katılımlarını artırabilir, kişisel istekleri doğrultusundaki uygulamaları yapabilirler.

    Ergoterapi; kişinin ruhsal, fiziksel, duygusal ve bilişsel yönlerini dikkate alır. Engelli bireyin işe yönlendirilmesini, mesleki eğitim almasını, işyerlerinde daha başarılı olmalarını amaçlar. Ergoterapi sahip olunan performansı artırmak ve gücü olması gereken düzeye çıkarmak için kullanılır.